Wat doen we met onze kerkgebouwen?

Gepubliceerd op 2020-11-20

Binnen enkele jaren zullen meerdere kerken binnen de gemeente Raalte sluiten. Het parochiebestuur van het Heilig Kruis heeft inmiddels laten weten dat de kerken van Mariënheem, Nieuw-Heeten, Heeten, Broekland, Luttenberg en de Pauluskerk in  Raalte binnen vier jaar worden gesloten, in die zin dat er geen erediensten meer worden gehouden. Het lijkt een kwestie van tijd dat meer kerken worden afgestoten. Zonder twijfel zal dat telkens flinke gevolgen hebben voor de dorpen.
De fractie van BurgerBelangen vindt het belangrijk inwoners in een vroeg stadium te betrekken bij deze discussie, en ideeën en suggesties op te halen. Aan de leden van het BurgerPanel Raalte daarom de vraag: Wat moet er volgens u met de vrijkomende kerken gebeuren?
De vragenlijst bestaat uit vijf vragen, met bij elke vraag ruimte voor een toelichting. De vragen kunnen worden ingevuld tot en met 4 december.
De deelnemers aan het panel hebben vragenlijst inmiddels automatisch ontvangen.  Invullen kan tot en met 4 december. In december worden vervolgens de resultaten verwerkt. Alle deelnemers aan het panel worden geïnformeerd over de uitkomsten.

Wilt u ook uw mening geven? 
Meld u dan aan als deelnemer van het panel, zie elders op deze site. Nadat u zich heeft aangemeld ontvangt u automatisch de vragenlijst. Het Burgerpanel Raalte richt zich alleen op inwoners van de gemeente Raalte.

Terug naar de beginpagina